Acasă Administratie Un primar şi doi consilieri – în conflict de interese

Un primar şi doi consilieri – în conflict de interese

1232
0
DISTRIBUIȚI
SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Primarul comunei Pângăraţi, Petru Bordea, a fost găsit în conflict de interese de către inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate într-o speţă similară cu a multor alţi aleşi locali care au avut probleme de acest gen în ultimele luni: concesionarea de păşuni. În cazul recent al edilului din Pângăraţi, ANI a constatat că acesta „a întocmit, semnat şi aprobat Contractul de arendare şi Contractul de concesiune, încheiate între Comuna Pângăraţi, judeţul Neamţ, şi Asociaţia Crescătorilor de Animale Pângăraţi (asociaţie în cadrul căreia fiul persoanei evaluate deţine calitatea de membru fondator), precum şi documente aferente, ulterior asociaţia încasând subvenţii APIA pentru campaniile 2011 – 2015“. Potrivit comunicatului remis de ANI Petru Bordea nu a depus până acum la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Privitor la opinia edilului, vizibil iritat, acesta a spus că se lasă lehamite „şi de primărie şi de tot“. „Dacă fiul meu nu mai are dreptul să crească nişte animale, nu ştiu ce să mai zic de ţara asta. Las totul baltă şi mă duc acasă; nu ţin cu dinţii să fiu primar. După ce am muncit atâţia ani pentru comuna asta, apar tot felul de reclamagii care nu au ce face. Îi aflu eu care sunt, pentru că altfel nu ar fi venit inspectorii ăia de nebuni să verifice fix Primăria Pângăraţi“, a precizat Bordea. După ce a revenit la sentimente mai bune, primarul a precizat că e posibil totuşi să consulte un avocat şi eventual să conteste decizia, pentru că nu se consideră vinovat cu nimic.

Pe lângă primarul de Pângăraţi, în aceeaşi tranşă de aleşi evaluaţi de ANI, a fost constatată starea de conflict de interese şi pentru Costică Leahu – consilier local la  Bozieni. Acesta a votat în plen în favoarea proiectului ce prevedea concesionarea unei suprafeţe de teren unei asociaţii la care era el însuşi preşedinte, inspectorii ANI constatând astfel că „persoana evaluată avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor consiliului local, întrucât avea posibilitatea să anticipeze că asociaţia va beneficia de pe urma adoptării lor“. Nu în ultimul rând, în vizorul Agenţiei Naţionale de Integritate a intrat şi Aurelian Oprea, care e fost consilier local în aceeaşi comună şi e cercetat pentru aceeaşi concesionare, doar că el avea calitatea de simplu membru al asociaţiei menţio-nate. (R. C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here