Acasă Eveniment Un TIR a făcut prăpăd la Săvineşti

Un TIR a făcut prăpăd la Săvineşti

936
0
DISTRIBUIȚI

Luni seara (2 iulie), un TIR încărcat cu lemn a părăsit partea carosabilă şi a intrat într-un gard, pe DN 15, în zona patru benzi, la ieşire din comuna Săvineşti către oraşul Roznov. Autotractorul (înmatriculat în Bacău) transporta cherestea şi era condus de un tânăr în vârstă de 23 de ani, din municipiul Piatra-Neamţ.

Şoferul TIR-ului le-a spus poliţiştilor că ar fi fost şicanat în trafic de un concitadin de 19 ani, aflat la volanul unui Volkswagen Golf, care l-a depăşit, după care i-a frânat brusc în faţă. Pentru a evita coliziunea, el a tras de volan, însă a acroşat Golful, după care, pierzând controlul direcţiei, a intrat în gardul unei case, a rupt branşamentul la gaz, a trecut prin gardul altui imobil şi s-a răsturnat în curtea celei de-a treia case, după ce a rupt alt gard şi un stâlp de susţinere a reţelei de electricitate. TIR-ul a lovit, de asemenea, un autoturism oprit, pe care l-a proiectat la distanţă de aproximativ 50 de metri, pe contrasens. În urma impactului, conducătorul autotractorului a suferit mai multe leziuni, el fiind preluat de ambulanţă şi transportat la spital. Niciunul din conducătorii auto implicaţi în eveniment nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. La locul evenimentului au intervenit atât poliţiştii cât şi pompierii. Din cauza accidentului, circulaţia rutieră a fost oprită, aproape o oră, pe ambele sensuri, fiind deviată pe străzile lăturalnice din Săvineşti. De asemenea, în urma ruperii ţevii de gaz, a unui stâlp şi a unei conducte, întreaga zonă a rămas fără utilităţi (apă, gaz şi lumină).

Ieri dimineaţă, echipele Apa Serv şi Delgaz Grid lucrau încă pe strada Chimiei (partea dreaptă a sensului de mers către Bacău, de la intersecţia cu strada Macului până la intersecţia cu strada General Buniş), fiind avariată conducta de apă DN 110 şi conducta de alimentare cu gaz.

Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar şoferul TIR-ului va trebui să plătească stricăciunile. Pagubele urmează să fie eva-luate. (Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here