Acasă Eveniment Un urs plimbăreţ din Tarcău pune autorităţile pe jar

Un urs plimbăreţ din Tarcău pune autorităţile pe jar

822
0
DISTRIBUIȚI

Mai multe imagini surprinse nopţile trecute de camerele de supraveghere ale Primăriei Tarcău, în care protagonist este un urs ce se plimbă nestingherit pe şosea, au pus pe jar autorităţile. Marţi dimineaţă, la ora 9, prefectul Vasile Panaite a convocat o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul căreia s-a analizat situaţia în amănunt, animalul fiind văzut de mai multe ori în ultima săptămână în zona locuită.

În cadrul întâlnirii prefectul a cerut reprezentanţilor Agenţiei de Protecţie a Mediului ca, împreună cu Direcţia Silvică, să întocmească un raport către Mi-nisterul Mediului în care să se solicite urgent adoptarea unei măsuri de relocare sau de extragere a ursului. Aceasta, mai ales în contextul în care la nivel de judeţ au mai avut loc incidente similare; într-unul din cazuri, petrecut în luna octombrie, un bărbat din comuna Taşca a ajuns la spital cu răni grave după ce un urs i-a atacat gospodăria.

Atunci, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu a dat un aviz special pentru uciderea animalului agresiv, punctând chiar în timpul unei vizite la Piatra-Neamţ raţiunea de la care a pornit în luarea deciziei: „Vrem să protejăm atât animalele cât şi oamenii; dar când viaţa omului este pusă în pericol, apelăm la această intervenţie“, preciza oficialul.

Se va vedea ce decizie va lua ministerul în cazul animalului de la Tarcău, însă, dat fiind faptul că nu a prezentat semne de agresivitate, cel mai probabil acesta va fi relocat într-o zonă cât mai îndepărtată de casele oamenilor.

(Roxana CHIRILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here