Acasă Administratie Urban s-a hotărât: preia Piaţa Centrală

Urban s-a hotărât: preia Piaţa Centrală

1150
0
DISTRIBUIȚI

După mai multe săptămâni de gândire şi calcule, Compania Municipală de Investiţii Urban a decis că poate face faţă admi-nistrării Pieţei Centrale, deşi este în insolvenţă. În aceste condiţii, societatea subordonată Consiliului Local poate semna actele de primire în administrare a obiectivului, mai ales că e câştigătorul de drept al licitaţiei organizate în acest sens. „Nu era nevoie să decidem dacă o preluăm în administrare, era un lucru care trebuia să se întâmple, pentru că am câştigat licitaţia. Noi am fost deja într-o incursiune pe la piaţă şi vom mai merge, pentru că preluăm o activitate deja începută şi e necesar acest lucru. Ne-am gândit să facem modificări la chirii, adică să le stabilim direct cu comercianţii la un cuantum mai mic, vor fi maxim opt angajaţi care se vor ocupa direct de gestionarea activităţii, iar administrator va fi domnul Liviu Popa, angajat al societăţii noastre. Încă suntem în organizare şi mai multe detalii putem oferi după ce vom semna procesul verbal de predare-primire, adică săptămâna viitoare“, a spus Ruxandra Bosovici, administratorul special al CMI Urban.

Amintim că, deşi Urban a câştigat licitaţia pentru piaţă încă din toamnă, nu a putut prelua complexul deoarece rezultatul a fost contestat iar verdictul final a fost dat de curând de instanţă, în favoarea societăţii Consiliului Local.

De la deschiderea complexului agroalimentar, în luna decembrie a anului trecut, Piaţa Centrală a fost luată, provizoriu, în administrare directă de către Primăria Piatra-Neamţ din dorinţa de a o deschide cât mai repede, urmând ca lucrurile să intre pe făgaşul normal la finalizarea contestaţiei despre care precizam anterior. Acum, după ce a pus obiectivul pe picioare administraţia locală trebuie să ia situaţia ca atare şi să renunţe, urmând să primească de la Urban redevenţa stabilită la momentul licitaţiei. Precizăm că, pe această temă, primarul Dragoş Chitic a spus în urmă cu două săptămâni că reprezentanţii Urban trebuie să fie conştienţi şi foarte atenţi la ce sarcină se înhamă, având în vedere că so-cietatea este într-un impas financiar.

(Roxana CHIRILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here