Acasă Social Urmările unui weekend furtunos

Urmările unui weekend furtunos

874
1
DISTRIBUIȚI

A fost un weekend de-a dreptul furtunos în judeţul nostru, cu mai multe avertizări Cod galben şi portocaliu de vijelii şi inundaţii, va-labile până duminică la ora 21, iar problemele nu au întârziat să apară. Potrivit rapoartelor întocmite de Instituţia Prefectului, care sâmbătă seară la ora 20.30 a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, şase comune au avut cel mai mult de suferit din cauza torenţilor: Oniceni, Secuieni, Icuşeşti, Moldoveni, Văleni şi Ru-ginoasa unde echipele ISU Neamţ au acţionat în cazul a zece curţi şi a unei locuinţe inundate.

Tot în aceste zone nu mai puţin de 130 de hectare de teren agricol şi 18 hectare de păşune au fost măturate de ape. În aceeaşi zi (sâmbătă 16 iunie) din cauza aluviunilor lăsate în urmă de apele revărsate s-a circulat cu dificultate pe mai multe tronsoane de drum judeţean şi comunal; vorbim astfel despre DJ 241C – comuna Oniceni, DJ 207 şi DJ 159 – comuna Icuşeşti, DJ 157 A – Văleni, DC 88 – Secuieni, DC 82, 83 şi 84 – Icuşeşti DC 186 şi DC 187 – Ruginoasa şi DC 180 – comuna Văleni.

Probleme s-au înregistrat şi la alimentarea cu energie electrică, după cum reiese din raportul operativ întocmit de Prefectură. Astfel, sâmbătă la ora 10, 474 de gospodării din satele Miron Costin (comuna Trifeşti) şi Stăniţa (comuna Stăniţa) au rămas fără curent electric preţ de jumătate de oră.

Deşi averizarea hidrologică Cod portoca-liu a expirat duminică seară, în zona bazilelor afluenţilor Bistriţei este în continuare averizare Cod galben de inundaţii până astăzi la ora 12. (Roxana CHIRILĂ)

1 COMENTARIU

  1. Am devorat toata presa pentru a ma informa de urmarile ploilor de la sfirsit saptamina.Cu regret si dezamagire constat ca o zona afectata grav nu e consemnata in rapoartele autoritatilor:DJ 157 A de la CIRLIG la BRITCANI este distrus cu toate ca este in faza de turnare la al 2-lea strat de asfalt iar santurile sunt colmatate in proportie de 100%.Pentru nesabuinta constructorilor care au avut proasta inspiratie sa arunce pamintul din uniformizarea terenului pe margini si sa nu compacteze nimic au de suferit cetatenii din catunul BRITCANI(media de virstra peste 80 de ani!).Aici santurile au fost colmatate total apa a intrat in curti si pe ulite care au fost distruse dar constat ca nu se aminteste nimic!!Aceleasi efecte au fost si anul trecut cu ploile ,au fost allocate fonduri de la govern pe situatii de urgenta dar totul a ramas ca acum 60 de ani!Probabil se asteapta sa moara si cei citiva sateni dupa care totul va fi perfect.Sunt curios daca si alesii parlamentri cu atributiuni de zona au habar de gravitatea lucrurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here