Acasă Social Vânători-Neamţ şi Cordun sunt cele mai periculoase comune

Vânători-Neamţ şi Cordun sunt cele mai periculoase comune

1076
0
DISTRIBUIȚI

l alături de Cândeşti, Horia, Răuceşti şi Secuieni, acestea au coeficientul de criminalitate crescut

O analiză a infracţionalităţii realizată de poliţişti relevă că, anul trecut, media coeficientului criminalităţii în judeţ a fost de 5,8% (mai mică faţă de 2016), iar în comunele Cândeşti, Vânători-Neamţ, Cordun, Horia, Răuceşti şi Secuieni au avut loc cele mai multe infracţiuni; respectivele localităţi fiind catalogate cu o rată a ciminalităţii de 51,77%.

Astfel, potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP), risc infracţional ridicat a fost înregistrat anul trecut în municipiile Piatra-Neamţ şi Roman plus oraşele Târgu-Neamţ şi Roznov. La Bicaz, coeficientul de criminalitate a fost stabilit ca fiind „mediu“.

De cealaltă parte, au fost identificate şi localităţi în care coeficientul de criminalitate a fost zero, iar indicele de criminalitate „scăzut“. Cele mai sigure comune sunt: Alexandru cel Bun, Bicazu Ardelean, Bâra, Bârgăuani, Boghicea, Boteşti, Costişa, Crăcăoani, Dămuc, Dobreni, Dochia, Dulceşti, Farcaşa, Făurei, Gherăieşti, Ghindăoani, Gâdinţi, Grinţieş, Grumăzeşti, Hangu, Ion Creangă, Mărgineni, Moldoveni, Negreşti, Pânceşti, Păstrăveni, Petricani, Piatra Şoimului, Podoleni, Poienari, Războieni, Rediu, Sagna, Săvineşti, Stăniţa, Tămăşeni, Tarcău, Taşca, Tazlău, Urecheni şi Valea Ursului.

În celelalte comune nenomina-lizate au fost identificaţi coeficienţi de criminalitate care pleacă de la 17,26% şi ajung la 34,51%. Pentru a stabili coeficientul criminalităţii în comune şi oraşe, IJP a luat în calcul toate infracţiunile petrecute în 2017, în fiecare loca-litate. Aşa s-a ajuns ca Vânători-Neamţ, Cândeşti, Horia, Cordun, Răuceşti şi Secuieni şi Cordun să fie catalogate ca „periculoase“, pentru că în acestea au avut loc mai multe fapte penale comparativ cu alte localităţi. (Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here