Acasă Social Vizite la Spitalul Judeţean, după orar fix

Vizite la Spitalul Judeţean, după orar fix

380
0
DISTRIBUIȚI

l celor care vor să-şi vadă bolnavii li se pregăteşte un nou program de vizită în spital

Aparţinătorii pacienţilor internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra-Neamţ vor avea un alt orar pentru vizite, pe care vor trebui să-l respecte. Această intenţie care aparţine conducerii unităţii spitaliceşti a fost exprimată, pe o reţea de socializare, de Octavian Andrei Bărbuleţ Tărăntuş, preşedintele Consiliului de Administraţie al SJU. „Echipa managerială a spitalului are în lucru un program nou privind accesul şi intervalul de vizită a publicului în unitate (…)“, a precizat Tărăntuş.

La acest anunţ comentariile au început să curgă, unii dintre cei care au aflat despre modificarea orarului de vizită declarându-se nemulţumiţi. „Eu spun să schimbăm şi mersul trenurilor şi al autobuzelor. Nu de alta, dar ăia de prin Borca, care au maşină la prima oră spre Piatra, să zăbovească prim mall până le dăm voie să-şi vadă rudele internate. Mai face şi Nepi un ban cinstit. Şi dacă îi prinde noaptea să-i cazăm la Central, că doar au bani de dat pe hoteluri!“, a reacţionat unul dintre cei care au aflat despre ideea schimbării programului de vizite.

Medicul Cristina Atănăsoaie-Iacob, managerul Spitalului Judeţean, a vrut să aducă lămuriri şi să-i liniştească pe cei care se tem că nu-şi vor mai putea vizita rudele sau cunoştinţele aşa cum au făcut-o până acum. „Am cerut, până vineri (astăzi, 6 octombrie – n.red), ca fiecare secţie să ne transmită propuneri  în ceea ce priveşte  programul de vizită, pentru că pe aparţinători nu putem să-i lăsăm afară. Ei trebuie să aibă şi o relaţie cu medicul curant.

În funcţie de propunerile secţiilor o să stabilim programul de vizită din ordonanţa de guvern, care este valabilă în toată ţara, dar o să ţinem cont şi de ce-şi doreşte fiecare secţie, în aşa fel încât să fie o oarecare regulă. Asta nu înseamnă că o să închidem uşile în nas oamenilor, dar ei trebuie să se înveţe că la spital trebuie să existe un program“, a declarat managerul spitalului.

Potrivit ordinului nr. 1284/2012, privind reglementarea programului de vizite al aparţinătorilor pacienţilor internaţi în unităţile sanitare publice, programul de vizită al aparţinătorilor pacienţilor internaţi în unităţile sanitare publice se realizează de luni până vineri, în intervalul orar 15.00-20.00, iar în zilele de sâmbătă şi duminică, programul de vizită se realizează între orele 10.00-20.00. Numărul de vizitatori pentru un pacient internat într-un salon cu mai mult de 3 paturi nu poate fi mai mare de 3 persoane şi pot fi vizitaţi maximum 2 pacienţi în acelaşi timp. Există şi o excepţie care prevede că pentru a da posibilitatea vizitei şi pentru ceilalţi pacienţi, dacă există solicitări în acest sens, durata vizitei va fi li-mitată la 60 de minute.

(Marian TEODOROF)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here