Acasă Sport Volei feminin – Divizia A1 / Deşi eliminate din prima grupă valorică...

Volei feminin – Divizia A1 / Deşi eliminate din prima grupă valorică a campionatului intern, Voleibalistele de la Unic mai speră să ajungă într-o cupă europeană

818
1
DISTRIBUIȚI

l prezenţa în Cupa Balcanică (trofeu câştigat în 2010) a devenit noul obiectiv al echipei pietrene

Ratarea obiectivului de calificare în faza play-off (locurile I-VI) a campionatului Diviziei A1 interne de volei le ambiţionează şi mai mult pe reprezentantele formaţiei Unic- LPS Piatra-Neamţ. Ajunse cu echipa în cea de-a doua grupă valorică elevele profesorilor Rareş Gavril şi Mihaela Voivod ţin acum să câştige primul loc în faza playout (VII-XII). Adjudecarea locului 7 în clasamentul final al sezonului actual va oferi respectivei grupări oportunitatea participării în Cupa Balcanică. Respectiva întrecere a fost deja câştigată (în anul 2010) de CV Unic-LPS Piatra-Neamţ. „De ce nu ne-am angaja, din nou, într-o asemenea provocare?“, sună prima dorinţă a voleibalistelor noastre. Cu „o mână de jucătoare“ (doar şapte!) la dispoziţie, oficialii taberei pietrene se încurajează în parcursul care să le asigure, în noul mini-campionat, adjudecarea locului I în cea de-a doua grupă valorică a competiţ iei interne, Divizia A1. După ce-au scăpat „printre degete“ oportunitatea clasării pe unul din primele şase locuri ale ierarhiei la zi, Buz, Hambele, Bobi, Dancu, Pântea, Andreica şi Ciucu ţin să-şi menţină publicul aproape şi la următoarele partide de pe terenul propriu, în etapele rămase. Pe durata acestor runde, meciurile sunt programate din trei în trei zile. Trei sunt echipele ce vor continua să lupte, într-o bătălie interesantă, pentru adjudecarea locului 7 în ierarhia finală. Pietrencele pornesc avantajate de setaveraj în duelul cu ieşencele. Ambele tabere au strâns 29 de puncte, dar Unic este în frunte: 36 de seturi câştigate şi 41 pierdute, faţă de cele 34 câştigate şi 40 pierdute ale „farmacistelor“ din Iaşi. Derby-ul Moldovei în grupa a doua valorică din campionatul Diviziei A1 feminine interne programează miercuri, 22 martie, de la ora 14, un nou act al meciului marilor orgolii între Unic şi Penicilina. Înfruntarea aduce o nouă dispută tată-fiu între antrenorii celor două tabere: Rareş Gavril (Unic) vs Dan Gavril (Penicilina). În sezonul regulat de campionat (tur-retur), cele două adversare şi-au împărţit, pe terenul propriu, victoriile cu 3-0. Până la duelul de miercuri, Unic-LPS va juca sâmbătă, tot de la ora 14 şi tot în Polivalenta proprie, meciul primei etape din faza play-out a campionatului Diviziei A1. SCM Piteşti, CSU Galaţi, SCMU Craiova şi Medicina Tg. Mureş sunt celelalte formaţii participante în etapele fazei play-out a competiţiei feminine. (Ciprian AVĂDANEI)

1 COMENTARIU

  1. Totul este eronat. O necunoastere a realitatii (a regulamentului) sau o minciuna cu buna stiinta face ca aceasta stire sa descrie o posibila realitate. Echipa clasata pe locul 5 la finalul sezonului va avea dreptul sa participe in Cupa Balcanica. Locul 1 din a doua grupa valorica ( a se citi locul 7 in clasament) nu duce nicaieri. Cred ca reporterul a fost indus in eroare cu buna stiinta de oficialii clubului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here