Acasă Sport Volei feminin – Divizia A1 / La prima confruntare din retur, Unic...

Volei feminin – Divizia A1 / La prima confruntare din retur, Unic poposeşte la Bucureşti

743
0
DISTRIBUIȚI

 

Campionatul Naţional de volei feminin pentru echipele din Divizia A1 programează la finalul acestei săptămâni prima etapă din cadrul returului primei faze.

Ediţia care a început în luna octombrie a anului trecut are 12 echipe la start, echipe care au în loturi 25 de jucătoare din străinătate.

Formaţiile Ştiinţa Bacău, Dinamo Bucureşti, U Cluj, SCM U Craiova, Rapid Bucureşti şi Unic Piatra-Neamţ nu au avut nicio jucătoare din străinătate în loturile cu care au început competiţia.

Prima etapă a returului nu are programat niciun meci incandescent, deşi surprizele se pot ivi oricând.

Studentele din Cluj nu vor avea probleme cu ultima clasată, Rapid Bucureşti.

Campioana din Blaj nu are nici ea emoţii cu Dinamo Bucureşti.

Penicilina Iaşi primeşte vizita echipei din Târgovişte; cum oaspetele s-au consolidat serios în ultima perioadă, şansele sunt total de partea acestora.

Studentele din Bacău nu au probleme cu CSM Lugoj, cum nici doctoriţele din Târgu Mureş nu au cu oltencele din Craiova.

Trebuie remarcat faptul că partida dintre Ştiinţa Bacău şi CSM Lugoj va fi arbitrată de Octavian Diaconiţa şi Cristian Ouatu, ambii din Piatra-Neamţ.

Unic începe returul abia în etapa a V-a

Voleibalistele de la Volei Club Unic Piatra-Neamţ au avut un început de campionat incendiar. Sorţii au hărăzit că fetele noastre să se confrunte în primele patru etape cu primele patru clasate din campionatul precedent.

În debutul de sâmbătă, 23 ianuarie, Unic va vizita echipa CSM Bucureşti – medalie de bronz în ediţia trecută. Va urma partida de acasă, cu Ştiinţa Bacău – locul IV, apoi meciul din deplasare, la CSM Târgovişte – medalie de argint. În runda cu numărul IV voleibalistele noastre vor primi vizita campioanei Alba Blaj.

Abia în etapa a V- a vor juca un meci mai accesibil, pe terenul echipei Rapid Bucureşti.

Ca în fiecare an, CSM Bucureşti cheltuie bani grei cu adu-cerea de jucătoare din străinătate.

Şi în vara anului trecut bucureştencele au efectuat 9 transfe-ruri, dintre care 5 sunt din străinătate.

Dintre acestea se remarcă Mariya Karakasheva – extremă, din Bulgaria/ Giulia Pincerato – ridicătoare, din Italia/ Jole Ruzzini – liberă, din Italia/ Tamara Susic – centru, din Croaţia/ Laura Pihlajamazi – centru, din Finlanda.

Rămăsese din lotul precedent şi extrema Jasna Majstorovic – din Serbia.

CSM Bucureşti ţinteşte de ani buni titlul de campioană naţională, însă mereu se ivesc alte echipe care să-i sufle medalia de aur.

Cum forţa de joc a bucureştencelor este mult superioară, şansele fetelor nostre sunt infime.

Conducerea clubului chiar a afirmat că pentru echipa noastră nu au fost necesare meciuri de verificare, deoarece cele patru meciuri de foc din campionat sunt cele mai potrivite verificări.

Meciul de la Bucureşti este programat pentru ora 18.00 şi va fi arbitrat de Tudorel Arbunea şi Mihai Rusinoiu, ambii din Brăila. (Constantin Radu RUSU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here