Acasă Sport Volei feminin – Divizia A1: Pietrencele aşteaptă finalul calvarului

Volei feminin – Divizia A1: Pietrencele aşteaptă finalul calvarului

591
0
DISTRIBUIȚI

Unic-LPS Piatra-Neamţ – Medicina Tg. Mureş 1-3 (-26, -21, 22, -24)

La mijlocul acestei săptămâni, marţi 11 şi miercuri 12 aprilie în campionatul Diviziei A1 interne de volei s-au desfăşurat partidele din cadrul etapei cu numărul 8 din faza a doua. A fost vorba de antepenultima rundă a sezonului. La capătul celor 22 de etape ale stagiunii re-gulate (tur-retur), participantele la campionat au fost împărţite în două grupe valorice: 1-6 şi 7-12, unde are loc câte un minicampionat de zece etape, tur-retur. Punctajul acumulat în sezonul regulat se păstrează. Timp de zece zile, competitoarele vor intra într-o pauză prilejuită de Sărbătorile de Paşti, iar jocurile ultimelor două etape vor avea loc pe 22 şi 26 aprilie. Sezonul voleibalistic intern se va încheia pe 30 aprilie, chiar în Polivalenta de la Piatra-Neamţ. Atunci este anunţată disputarea celor două finale (fără turneu) a Cupei României, atât în secţiunea feminină şi în cea masculină.

În competiţia Diviziei A1 de fete, ultimele trei etape mai au importanţă doar pentru orgoliul unor grupări. Răspunsul la cele mai importante întrebări este deja cunoscut: CS Volei Alba-Blaj a cucerit un nou titlu de campioană, iar formaţiile SCM U. Craiova şi CSU Galaţi au re-trogradat în eşalonul secund, Divizia A2.

Jucătoarele de la Unic-LPS Piatra-Neamţ sunt nevoite să se mulţumească în această ediţie de campionat doar cu un loc ferit de grijile retrogradării. Actualmente, elevele profesorilor Rareş Gavril şi Mihaela Voivod ocupă locul 9 în clasament, cu 39 de puncte acumulate. Pietrencele stau mai bine decât piteştencele de la SCM datorită setaverajului: 51-57, faţă de 44-57. În ultimele două meciuri ale campionatului, voleiba-listele de la Unic mai au de jucat în deplasare, cu SCM Piteşti (pe 22 aprilie), respectiv pe terenul propriu, cu CSU Galaţi (pe 26 aprilie).

Miercuri, pe terenul propriu, în doar şapte fete, Unicul nu a putut rezista la vizita Medicinei Târgu-Mureş, deşi pietrencele au fost aproape în mai multe rânduri, de a câştiga încă două seturi. Ardelencele au plecat acasă cu toate cele trei puncte graţie succesului adjudecat în primele două acte (28-26, respectiv 25-21) şi mai apoi în setul patru, terminat tot în prelungiri: 26-28. Reprezentantele noastre au trebuit să se mulţumească doar cu victoria setului trei, adjudecat la 22. „Ne este greu, chiar foarte greu pe acest final de campionat fără alte variante de înlocuire a fetelor de pe teren. Se simte uzura la echipă, de pe urma antrenamentelor, dar mai ales a programării meciurilor din trei în trei zile“, a declarat profesoara Mihaela Voivod.

În celelalte două jocuri din faza play-out a Diviziei A1 feminine, SCM U Craiova a pierdut (2-3) la vizita Penicilinei Iaşi, în vreme ce CSU Galaţi a pierdut (0-3) jocul de acasă cu SCM Piteşti.

(Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here