Acasă Sport Volei feminin – Divizia A1 / Uzura fizică şi psihică a condus...

Volei feminin – Divizia A1 / Uzura fizică şi psihică a condus la Al treilea eşec în grupa a doua valorică

637
0
DISTRIBUIȚI

Unic-LPS – SCM Piteşti 1-3 (-16, 13, -18, -24)

Grupările pietrene de volei au rămas fără victorii în cele trei etape programate în întrecerea „noului campionat“. La nivelul fazei a doua a competiţiei Divizia A1 internă, atât la secţiunea feminină, cât şi la cea a băieţilor, formaţiile din Piatra-Neamţ nu s-au întâlnit cu succesul. Miercuri după-amiază a fost programat un nou cuplaj voleibalistic în Polivalentă. Fetele de la Unic-LPS au deschis „balul“ cu reprezentaţia dată în compania grupării SCM Piteşti. Învinse în derby-ul moldav al întrecerii play-out pe terenul propriu cu Penicilina Iaşi, elevele pregătite de profesorii Rareş Gavril şi Mihaela Voivod nu şi-au mai regăsit cadenţa jocurilor bune dovedite în sezonul regulat de campionat (tur-retur). Chiar şi după înfrângerea în faţa farmacistelor ieşence, regresul a continuat pentru tabăra Unicului. Dintr-o aspirantă la postura ce i-ar fi asigurat posibilitatea participării, din nou, în Cupa Balcanică (trofeu pe care pietrencele l-au câştigat în sezonul 2010), Unic a ajuns să gâfâie de-a binelea în finalul stagiunii. Eşecul suferit în finalul săptămânii trecute la Târgu-Mureş, dar şi cel de acum două zile, în propriul fief trădează slăbiciunile formaţiei noastre. Fără alte soluţii pe banca tehnică de înlocuire a titularelor, pietrencele se văd nevoite să continue întrecerea tot în cele şapte jucătoare: Dancu, Bobi, Hambele, Buz, Pintea, Andreica şi Ciucu. În formula respectivă, Unic Piatra-Neamţ a reuşit să-şi adjudece doar un singur set (pe cel de-al doilea), miercuri, la vizita argeşencelor.

„Ne chinuim să ducem pe picioare, la bun sfârşit, acest campionat“

Oaspetele le-au avut în lot pe toate cele trei foste componente ale taberei nemţene. Însă dintre            Chirilov, Stanciu şi Zamfir, folosite pe teren au fost numai primele două jucătoare. Şi în aceste condiţii, piteştencele şi-au apropiat victoria celor trei puncte, cu succes în primul set şi apoi în actul trei şi patru. „Spre deosebire de noi, care ne chinuim să ducem pe picioare, la bun sfârşit, acest campionat, adversarele noastre lăsau impresia că abia au început sezonul. Sunt ajutate foarte mult şi de lotul numeros pe care-l au la îndemână“, spunea Mihaela Voivod, antrenor secund la Unic-LPS. Gazdele au tot sperat în redresare, fie chiar şi pentru un singur punct adjudecat la înfruntarea de miercuri, dar setul patru, terminat la începutul „prelungirilor“, a  fost tot în favoarea adversarelor.

În grupa a doua valorică a întrecerii Diviziei A1 feminine, SCM Piteşti a înregistrat la Piatra-Neamţ al treilea succes. La capătul rundei cu numărul 26, Unic-LPS Piatra-Neamţ rămâne pe locul 9 în clasamentul celor 12 competitoare, cu 32 de puncte şi un setaveraj negativ: 42-50. Pietrencele se pregătesc de o nouă deplasare anunţată în ritmul „nebun“ cu trei jocuri într-o săptămână. Fără momente de recuperare ci doar câteva antrenamente de reglaj, mâine, de la ora 16, Hambele şi restul coechipierelor revin pe teren. Sâmbătă, la Galaţi, Unic va avea de înfruntat replica localnicelor de la CSU, penultimele clasate în Divizia A1. În runda 26, celelalte partide ale turneului play-out s-au terminat cu următoarele rezultate: SCMU Craiova – CSU Galaţi 3-2 / Penicilina Iaşi – Medi-cina Tg. Mureş 3-0.

(Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here