Acasă Sport Volei feminin – Divizia A2: CSM-LPS Piatra-Neamţ, porneşte pe urmele Unicului

Volei feminin – Divizia A2: CSM-LPS Piatra-Neamţ, porneşte pe urmele Unicului

463
0
DISTRIBUIȚI

l Elena Lăpuşneanu Zaharia este veterana şi totodată căpitanul formaţiei pietrene la început de nou drum în performanţă

Cunoscută drept gruparea care va moşteni mult mai titrata echipă de volei feminin Unic Piatra-Neamţ, formaţia reprezentantă a Clubul Sportiv Municipal-LPS Piatra-Neamţ este gata de startul primului ei sezon de campionat. Înscrisă în competiţia primei serii (Est) a Diviziei A2 (eşalonul secund), tabăra pietreană se vrea mai întâi a duce mai departe destinele fostei campioane naţionale de sub Pietricica. Din vechia formaţie a Unicului au mai rămas numai cei doi profesori-antrenori (Rareş Gavril şi Mihaela Voivod), respectiv o jucătoare: Elena Lăpuşneanu fostă Zaharia. La cei 32 de ani, aceasta chiar se consideră o mămică fericită, atât pe teren (între restul echipierelor, care nu depăşesc vârsta majoratului), dar şi acasă, alături de fetiţa născută de numai trei luni de zile. La Piatra-Neamţ, Elena Lăpuşneanu-Zaharia este venită de 16 ani: din 2001, odată cu antrenorul Gyula Bartha. Joacă pe postul de trăgător secund, iar acum se află în faţa primei provocări ca jucătoare în campionatul eşalonului secund, Divizia A2.

Au refuzat invitaţia de a continua în primul eşalon, Divizia A1

Sezon de adaptare a jucătoarelor noi la cerinţele competiţiei interne, dar şi o încercare de formare a unei noi formaţii competitive. Acesta este obiectivul stabilit de antrenorii Rareş Gavril şi Mihaela Voivod pentru colectivul voleibalistelor de la CSM-LPS Piatra-Neamţ. Noua provocare în campionat nu aduce foarte multe detalii despre adverssarele seriei, pentru staff-ul tehnic al voleibalistelor noastre. „Ştim doar că se acordă mult credit tinereţii jucătoarelor şi la celelalte echipe“, susţine profesorul Rareş Gavril. La rândul ei, profesoara Mihaela Voivod dezvăluie faptul că înainte de stabilirea noilor obiective şi a noului lot de jucătoare, chiar şi cu noua titulatură a grupării, tabăra pietreană feminină de volei a fost invitată de oficialii fede-rali să-şi continue parcursul la nivelul întrecerii campionatului Diviziei A1. „Ne-am văzut puşi în situaţia de a refuza propunerea federalilor pentru că începuserăm pe un alt drum şi ne dăduserăm acordul de a porni totul de la zero cu noua echipă“, a completat antrenoarea.

13 jucătoare de toate în lotul nou

Elena Lăpuşneanu Zaharia, Magdalena Calmîş, Alexandra Stan, Raluca Cloşcă, Mădălina Popârda, Alexandra Răucă, Carmina Bordea, Maria Nemţanu, Gabriela Stan, Ioana Amariei, Sorana Gafu, Serena Vasilca şi Elena Olariu este componenţa lotului divizionarei secunde pietrene feminine de volei pentru stagiunea nouă, 2017-2018 în campionatul seriei Diviziei A2. La cei 13 ani ai săi, ajunsă abia în clasa a VII-a, ultima dintre jucătoarele enunţate mai sus, Elena Olariu este mezina lotului CSM-LPS Piatra-Neamţ. Înainte de a face pasul către campionatul seriei de eşalon secund intern feminin de volei, marea majoritate a voleibalistelor nostre au fost pregătite de profesoara Carmen Asmarandei, în curtea LPS Piatra-Neamţ.

Obiective de stabilitate şi continuitate

Închegarea unei echipe şi ocuparea unui loc cât mai bun în clasament sunt principalele obiective pentru noua grupare pietreană feminină de volei. CSM Bucureşti, CTF Rapid, dar şi CSU Galaţi sunt grupările care ar putea porni în campionatul nou având ca obiectiv promovarea în Divizia A1. La rândul lor, pietrencele îşi anunţă pretenţiile pentru promovare cel mai devreme abia peste doi ani de zile. „Deocamdată ne bazăm pe acest acord de parteneriat şi fuziunea cu LPS-ul pietrean. Am luat-o de la zero, cu jucătoare preluate la antrenamente, din mers, abia de trei luni de zile.“ După disputarea sistemului de campionat tur-retur, competiţia Diviziei A2 va continua cu un turneu semifinal pentru primele patru echipe din serie. La finele acestei noi faze, primele două echipe din clasamentul fiecărei serii (Est şi Vest) vor lupta pentru promovarea în Divizia A1.

(Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here