Acasă Sport Volei : Primul eşalon intern de volei, mai sărac fără Unic şi...

Volei : Primul eşalon intern de volei, mai sărac fără Unic şi „Municipal“

918
0
DISTRIBUIȚI

l cel mai probabil, cele două grupări pietrene se vor găsi în sezonul nou de campionat la startul întrecerii competiţiei din seria Est a eşalonului secund, Divizia A2

Judeţul Neamţ a rămas fără echipe reprezentante în campionatul noului sezon, 2017-2018, al primei ligi interne de volei. Atât în secţiunea masculină, cât şi în competiţia feminină, cele două grupări tradiţionale obişnuite decenii la rând să completeze tabloul întrecerii primului eşalon (Divizia A1), nu se mai găsesc în grupul competitoarelor celui mai important eşalon. Băieţii de la CV Municipal-LPS Piatra-Neamţ au luat drumul eşalonului secund după ce în ediţia precedentă (2016-2017) nu au mai reuşit, asemeni ultimelor două sezoane în urmă, evitarea retrogradat în eşalonul secund. Cel mai probabil, următoarea stagiune a campionatului de pe plan intern îi va găsi pe elevii pregătiţi de antrenorul Nicu Buruş ca participanţi în grupul formaţiilor ce vor compune seria Est a competiţiei Divizia A1 masculine.

O altă denumire pentru noul început la echipa Unic

La rândul ei, şi echipa feminină de volei a oraşului, CV Unic-LPS Piatra-Neamţ se vede nevoită să părăsească, cel puţin pentru un sezon de campionat, întrecerea primei ligi: Divizia A1. În 2017, Unic-LPS nu a mai putut evita prăbuşirea financiară, anunţată de câţiva ani în urmă. Echipa noastră se va alinia cel mai probabil la startul întrecerii campionatului din eşalonul secund. Pe plan sportiv, Unic Piatra-Neamţ izbutise la începutul verii să evite retrogradarea în campionatul Diviziei A2, în ciuda unui lot de jucătoare mult redus valoric şi chiar numeric. Ajunsă şi în procedură de insolvenţă şi rămasă până şi fără acel buget mic de la finele ediţiei trecute, CV Unic-LPS Piatra-Neamţ s-a văzut în imposibilitatea înscrierii şi participării în sezonul nou de Divizia A1. Salvarea existenţei echipei ar putea fi posibilă în cazul în care voleibalistele noastre ar porni de jos, din competiţia campionatului seriei Est a Diviziei A1, dar sub o nouă denumire. Aceasta ar urma să reprezinte comunitatea locală şi ar însemna Clubul Sportiv Municipal.

Pentru a nu pierde palmaresul (titlul de campioană naţională a României, trofeul Cupei României, dar şi trofeul Cupei Balcanice), diriguitorii taberei pietrene şi-ar dori să nu schimbe titulatura Unic de pe sigla grupării şi nici pe cea a LPS-ului pietrean.

Alt preşedinte, dar cu acelaşi antrenor

În noua organigramă a clubului, rolul de preşedinte i-ar putea reveni reputatului tehnician pietrean Dan Gavril, cel alături de care voleibalistele Unicului au câştigat trofeul de campioană a României în 2 mai 2012. Postura de antrenor se vrea a fi atribuită tot profesorului Rareş Gavril, cel care a ocupat şi sezonul trecut, funcţia de prinicpal pe banca tehnică.

În campionatul intern al Diviziei A1 de volei feminin, asemeni fetelor noastre de la Unic, s-a retras şi reprezentanta judeţului Argeş, SCM Piteşti. Competiţia primei ligi feminine interne de volei va continua cu numai zece formaţii participante. Anunţată cu o lună în urmă despre decizia de a renunţa la prezenţa în campionatul primului eşalon, gruparea ACS Penicilina Iaşi a abandonat până la urmă gândul retragerii şi va rămâne să completeze tabloul Diviziei A1. Aspectul de faţă reprezintă o bilă neagră pentru voleiul feminin românesc, care nu a reuşit să mai găsească, în locul celor de la Unic şi SCM Piteşti, alte două formaţii care să-şi dorească să joace în primul eşalon. Cele zece competitoare din secţiunea feminină vor debuta în noul sezon pe 14 octombrie.

(Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here