Acasă Social „Wolfgang“ şi „Ludibrium“ pe scena Teatrului Tineretului

„Wolfgang“ şi „Ludibrium“ pe scena Teatrului Tineretului

253
0
DISTRIBUIȚI

La acest final de săptămână, iubitorii treatrului au ocazia să se întâlnească, la Teatrul Tineretului, cu actorii care dau viaţă personajelor din două piese cu mare priză la public: „Wolfgang“ şi „Ludi-brium“.

Spectacolul „Wolfgang“, de Yannis Mavritsakis, în regia lui Radu Afrim, se va juca sâmbătă, la ora 19.00, în Sala Mare a TT. În distribuţie: Cătălina Bălălău, Florin Hriţcu, Andrei Merchea-Zapotoţki, Mircea Postelnicu, Loredana Grigoriu, Emanuel Becheru, Cristina Mihăilescu, Valentin Florea, Sabina Brânduşe.

„Wolfgang“ a fost scrisă de Yannis Mavritsakis în anul 2007, fiind distinsă cu Palmares 2010, de către Commission nationale de l’Aide a la creation de textes dramatiques, Paris „O «interogare a raporturilor dintre dragoste şi posesie», după cum o defineşte autorul său, piesa este focusată pe înţelegerea resorturilor intime care determină actele torţionarului în relaţia cu victima. Acestea ar fi un răspuns dat lumii standardizate şi ipocrite, care nu-i satisface aspiraţiile romantice, căci Wolfgang visează la o iubire absolută: «Altfel ar trebui să fie dragostea asta… Ar trebui să poţi să smulgi pe cineva din mulţime şi să poţi rămâne cu el pentru totdeauna»”, a descris Raluca Naclad, consultant artistic al TT, piesa „Wolfgang“.

Duminică, de la ora 19.00, în Sala Mare, iubitorii de teatru sunt aşteptaţi la spectacolul „Ludibrium“, de Andrea Gavriliu şi Daniel Chirilă. În distribuţie: Aida Avieriţei, Cătălina Bălălău, Emanuel Becheru, Daniel Beşleagă, Sabina Brânduşe, Nora Covali, Valentin Florea, Florin Hriţcu, Dragoş Ionescu.

„Andrea Gavriliu a creat un spectacol ce recompune legătura tainică dintre angoasă şi plăcere, cei doi poli ai vieţii psihice. Cele nouă tablouri imaginate se desfăşoară într-un paradis consumist, în care, cu cât avem mai mult, cu atât suntem mai goi. Pe lângă mesajul senzorial al dansului, muzicii, luminii, limbajul articulat intervine la fel de puternic printr-o suită de explicaţii, multe dintre ele de tip «dicţionar», prin care descope-rim cât de uimitoare poate fi alăturarea unor sensuri care au născut cuvinte stranii, cum ar fi «Ludibrium»“, a spus Raluca Naclad, consultant artistic al TT.

Ambele spectacole sunt interzise persoanelor sub 16 ani

(Liviu ILIE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here