Acasă Social Zăporul ameninţă

Zăporul ameninţă

1288
0
DISTRIBUIȚI

Temperaturile în creştere anunţate pentru perioada imediat următoare îi pun în „gardă“ pe primarii localităţilor de pe Valea Bistriţei (Borca, Poiana Tiului şi Farcaşa) ameninţate de inundaţiile cauzate de debitul râului Bistriţa influenţat de topirea gheţurilor. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Poiana Teiului, „deocamdată nu sunt probleme, dar monitorizăm în permanenţă fenomenul, colaborând cu celelalte instituţii care au atribuţii în domeniul siguranţei cetăţenilor“.

Fenomenul de zăpor este supravegheat, de asemenea, de militarii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (IJSU) „Petrodava“; pericolul venind, ca în fiecare an, din amonte, dinspre Suceava, când se topesc gheţurile. În acest sens, în perioada 3 – 4 martie, un echipaj de pompieri cu un autoturism din cadrul Gărzii II Poiana Teiului a executat mai multe misiuni de monitorizare a zăporului pe cursul râului Bistriţa, în porţiunea viaduct Poiana Largului – punte Dreptu.

„S-a constatat că fenomenul de zăpor se manifestă de la Viaduct Poiana Largului până amonte 0,6 km Punte ACH pe o lungime de aproximativ un kilometru – cu aglomerări de gheaţă. Totodată, de la pod Pârâul Pântei până în aval 0,5 km pod Borca sunt aglomerări de pojghiţe de gheaţă cu grosimi între 0,1 şi un metru, pe o lungime de 1,8 km. Sunt şi pojghiţe de gheaţă care curg pe aproximativ 10% din suprafaţă“, a declarat sublocotenentul Adrian Rotaru, purtător de cuvânt al IJSU.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here