Acasă Economic „Ziua câmpului“ la Grupul Almos România

„Ziua câmpului“ la Grupul Almos România

1070
0
DISTRIBUIȚI

Grupul Almos România  împreună cu partenerii săi – companiile Adama şi CICh, au organizat ieri, în localitatea Secuienii Noi, manifestarea tradiţională intitulată „Ziua câmpului“. Evenimentul de anvergură, ajuns la a IX-a ediţie, a constituit un schimb de experienţă între fermieri cu privire la agrotehnica modernă aplicată de Grupul Almos pe loturile deţinute la Dulceşti şi la ultimele tehnologii în domeniu. Şi pentru că timpul nu a fost favorabil demonstraţiilor în câmp, organizatorii au decis ca ediţia din acest an a „Zilei câmpului“ să aibă loc la Secuienii Noi, unde acţionează Grupul Almos România, într-un un spaţiu ce a fost amenajat special pentru această zi de sărbătoare pentru Almos.

Manifestarea a fost marcată de prezenţa lui Alfons Mosel – patronul Grupului Almos România, a directorului companiei – Alexu Molodoi, a lui Ulrich Fischer – directorul Agrana. Lor li s-au alăturat reprezentanţi ai marilor firme producătoare de seminţe, pesticide, îngrăşăminte, bancheri, asigurători, consultanţi, fermieri reprezentativi pentru zona Moldovei şi, nu în ultimul rând, oficialităţi.

„Ziua câmpului“ a fost organizată în parteneriat cu cele două companii, Adama şi CICh, ai căror specialişti, împreună cu profesioniştii Almos, au venit în sprijinul fermierilor cu soluţii pentru o agricultură performantă.

Dacă în câmp nu a putut fi văzut potenţialul soiurilor firmelor de renume, care sunt utilizate cu real succes de către Grupul de firme Almos, specialiştii companiei le-au pus la dispoziţie fermierilor proiecţii video din care s-a putut observa cu uşurinţă performanţa atinsă de Almos. Manifestarea a fost mai mult decât benefică pentru fermierii prezenţi la „Ziua Câmpului“ de la Secuienii Noi, aceştia avându-i la dispoziţie laolaltă pe reprezentanţii companiilor reprezentative pentru agricultura românească şi nu numai, de la care au primit informaţii preţioase despre produse, servicii şi rezultatele date de acestea.

La finele manifestării de ieri de la Secuienii Noi, cei prezenţi au tras concluzii, au făcut previ-ziuni şi analize ale produselor agricole şi, de asemenea, au discutat despre evoluţia ce-realelor de la cultivare şi până la recoltă.

Almos România – performanţă în agricultură

Alexu Molodoi, directorul Almos, a deschis ma-nifestarea „Ziua câmpului“ de la Secuienii Noi: „Sărbătorim a IX-a ediţie a «Zilei câmpului» într-un alt loc, în hala de cereale de aici, din Secuienii Noi. Îmi pare rău că nu suntem în câmp, unde trebuia să aibă loc evenimentul, dar din cauza condiţiilor meteo nefavorabile am fost nevoiţi să ne reunim la sediul societăţii Almos. Ne pare rău de faptul că nu am putut să organizăm această manifestare la Dulceşti, acolo unde, începând din toamna anului 2016 şi până astăzi, am muncit cu toţi reprezentanţii firmelor care sunt prezente la această manifestare. Avem alături de noi pe administratorul societăţii Almos, Alfons Mosel, care a venit special din Germania pentru «Ziua câmpului». De asemenea, avem toate firmele care au contribuit la buna deşfăşurare a acestui eveniment şi oficialităţi din judeţul Neamţ. Alături de noi este şi Ulrich Fischer, reprezentantul Agrana, care, de asemenea, a venit special pentru această sărbătoare, pentru noi, pentru fermieri. Punem la dispoziţia agricultorilor tot ceea ce au nevoie astfel încât atunci când au probleme sau când vor o informaţie, sau un sfat, să le putem fi de folos. Am adus astăzi la «Ziua câmpului» absolut tot ceea ce este necesar pentru a face agricultură performantă: seminţe, îngrăşăminte, pesticide, tot ce este nevoie pentru a ne uşura munca de zi cu zi“.

Grupul Almos România, un sprijin real pentru fermieri

Alfons Mosel, deţinătorul Grupului Almos România, a venit din Germania special pentru „Ziua câmpului“ de la Secuienii Noi: „Ne bucurăm că avem atâţia oaspeţi alături de noi; clienţi, fermieri, parteneri, prezenţi la «Ziua câmpului“ de la Secuienii Noi. Din motive ce ţin de vreme, ne-am decis să mutăm locul desfăşurării evenimentului de la Dulceşti în hala de cereale de la Secuienii Noi, ocazie cu care vom pune accentul pe această locaţie. Aici, la Secuieni, avem o capacitate de depozitare de circa 30.000 de tone cereale. Este o ocazie excelentă pentru comerţ, depozitare şi pentru training, ştiind faptul că noi facem o agricultură performantă. Suntem vecini cu o mulţime de gospodării agricole din zonă, care au produse agricole ce trebuie să aibă desfacere pe piaţă. În acest punct apar diferite probleme. Şi atunci venim noi să îi ajutăm cu legăturile noastre, cu transportul, să livrăm marfa la destinaţie. Sunt convins că performanţele fermierilor în agricultură vor duce la un excedent de produse. Din acest motiv şi fermierii sunt interesaţi să găsească o desfacere foarte profitabilă a produselor. Noi avem legături bune cu portul din Constanţa, dar şi contacte foarte bune cu procesatorii de cereale. De mulţi ani, practicăm livrarea cerealelor cu vagoane, iar anul trecut am livrat 45.000 – 50.000 de tone de cereale din Secuieni.

Avem parteneri vechi   în agricultură ce depozitează produsele aici, la noi, la Secuieni. Scopul nostru este ca de la 45.000 – 50.000 de tone, pe care reuşim să le livrăm anual, să ajungem la o cifră de 100.000 de tone. Oferim nu numai servicii de depozitare şi transport, ci facem şi selectarea produselor în funcţie de calitate şi uscarea acesteia. La oleaginoase e clar că vorbim de conţinutul de ulei şi la grâu, pe lângă parametrii cunoscuţi, trebuie verificată şi calitatea panificabilă a acestuia. Cerinţele pentru grâul de calitate este în creştere, din aceste motive noi selectăm marfa la recepţie. Din câte am observat, fermierii sunt pregătiţi pentru campania care se apropie. Este un element foarte important pentru că suntem pregătiţi nu numai fizic, ci şi financiar. Sper într-o colaborare fructuoasă pe viitor“.

 „Sunt mândru că Almos este prezent în Secuieni“

Un invitat deosebit a fost Ulrich Fische, de la Agrana Austria, care a venit la Secuienii Noi special pentru „Ziua câmpului“, manifestarea Grupului Almos România.

„Mă bucur că vă întâlnesc, astăzi, la «Ziua câmpului». Agrana este o societate care procesează nu numai sfeclă, ci şi cereale şi porumb. După cum ştiţi, avem o fabrică de procesare aici, în Roman, şi una în Ţăndărei. Venind din Iaşi, de la aeroport, am văzut foarte multe soiuri de sfeclă şi vreau să vorbesc despre această cultură. Sfecla solicită foarte mult fermierii, ţinând cont de preţul zahărului la bursă. Mulţi procesatori au reacţionat la cele întâmplate în piaţă şi au modificat suprafeţele cu sfeclă, iar tendinţa sfeclei şi a zahărului va creşte. Din motive ce ţin de preţ şi de stoc am convenit să ne oprim la o suprafaţă de 10.000 de hectare. Fermierii au reacţionat, au înfiinţat cultura de sfeclă care se prezintă foarte bine în momentul actual. Ca să fie o stabilitate în ceea ce priveşte cultura sfeclei de zahăr la fermieri şi la procesatori, vreau să vorbesc de programul din 2018. Avem în plan să ajungem, în perioade scurte, la o o suprafaţă de 15.000 de hectare, şi atunci se poate egaliza şi perioada de procesare la fabrica de zahăr din Roman. Cultura de sfeclă devine o alternativă la cerealele tradiţionale. Vreau să mulţumesc fermierilor că sunt interesaţi şi de cultivarea sfeclei de zahăr şi mă bucură faptul că această cultură avansează în România“.

Vasile Ivancea, primarul comunei Secuieni, a ţinut să fie alături de reprezentanţii Grupului Almos România la marea sărbătoare: „Sunt mândru că pe raza comunei noastre se află unul dintre cei mai importanţi agricultori. Vreau să spun că dacă ar fi fost vreme de secetă, nu ar fi plouat o lună-două, nu cred că era vreun agricultor bucuros, aşa că, faptul că suntem aici, într-o hală de cereale, mai micuţă, comparativ cu câmpurile deţinute de Almos la Dulceşti, şi vremea sunt cât se poate de bune pentru fermieri. Eu sunt convins că toate noutăţile cu care companiile şi Grupul Almos au venit la această sărbătoare sunt deosebit de interesante pentru fermieri, indiferent de locul în care primesc aceste informaţii. Le urez fermierilor o vreme cât mai bună şi multă producţie“.

(Natalia RÎŞTEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here