Acasă Social „Ateliere de creaţie“, o nouă activitate în care va prima pasiunea pentru...

„Ateliere de creaţie“, o nouă activitate în care va prima pasiunea pentru frumos

1865
1
DISTRIBUIȚI

Cei care au spirit creativ şi sunt dornici să-şi pună în valoare imaginaţia vor avea de acum încolo un spaţiu în care se vor putea exprima din punct de vedere artistic.

O pietreancă şi-a propus să organizeze lunar o serie de ateliere de creaţie la  care vor fi invitate persoane de toate vârstele. Primele ediţii vor avea loc în acest sfârşit de săptămână pe 29 şi 30 august, într-un spaţiu situat lângă Tabăra „Cozla“ din Piatra-Neamţ.

Temele propuse vor fi diferite, de la măşti veneţiene, pictură pe pietre, cutii realizate prin tehnica decupajului, pictură pe haine, decorare vaselor de ceramică. „Acestea ateliere vor fi organizate doar în weekend, deoarece eu locuiesc în Bucureşti. Iniţial am vrut să mă adresez adulţilor, dar la aceste prime ediţii o să am şi două mici domnişoare de 10 ani. Pe viitor intenţionez să separ atelierele pentru copii de cele de adulţi. Limită superioară de vârstă nu va exista. Dacă voi avea pentru aceste cursuri doritori de 100 de ani îi primesc cu drag. Consider însă că pentru a putea realiza obiectele copiii ar trebui să aibă vârste de peste 7-8 ani“, a declarat Silvia Ionescu, organizatoarea acestor ateliere.

Pentru artistă, dorinţa de a desfăşura aceste cursuri este veche. Doar că abia acum a reuşit să-ţi transfome acest vis în realitate. „Totul a început în 2000, când paşeam pentru prima dată într-un atelier adevărat de pictură din cadrul unui liceu de artă. După anul pregătitor am început cursurile Liceului de Arte « Victor Brauner» din Piatra-Neamţ, după care în perioada 2005-2008 incursiunea în lumea artei a continuat cu studiile în cadrul Universităţii Naţionale de Artă din Bucureşi, Secţia Scenografie, şi cum nu mi-a fost deajuns, în perioada 2010-2015, am continuat în cadrul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism «Ion Mincu», Facultatea de Arhitectură de Interior.

Multe şcoli şi multe cunoştinte acumulate, şi aşa într-o zi m-am hotarât să împărtăşesc din ce ştiu şi altora“, a adăugat Silvia Ionescu. La concretizarea dorinţei de a organiza aceste cursuri a contribuit şi o întâmplare, petrecută recent. „Mama mea şi-a dorit să picteze pietre. I-am trimis niste culori acrilice, iar ea a încercat să picteze câte ceva, dar a lăsat pietricelele la vedere. A primit o vizită şi acea persoană a întrebat-o de ce nu organizează ateliere de pictură că ar veni şi ea. Şi aşa a pornit totul. Mă bucură nespus de  mult aceste ateliere şi îmi doresc să împărtăşesc şi altora din ceea ce ştiu, şi în final fiecare participant să ducă cu mândrie acasă obiectul creat de el“, a adăugat Silvia Ionescu.

Taxa de participare la atelierul de pictură pe pietre este de 50 lei şi include kitul de materiale (pensule, culori profesionale, pietre), un suport de curs, un ceai gustos şi diplome pentru participanţi. La ateleierul de măşti veneţiene participanţii vor învăţa atât tehnici tradiţionale de patinare cât şi noi tehnici cum ar fi cea de crăpare. Taxa de participare este de 70 lei şi include kitul de materiale (pensule, culori profesionale, masc suport, foiţă aurie, lacuri de crăpare, patine de învechire), suport de curs şi un alt ceai gustos. Acestor ateliere îi vor urma cel de pictură pe textile, pictură pe sticlă şi tehnica vitraliului, pictură pe ceramică, tehnica decupajului şi cea a şerveţelului.

(S. DAMIAN)

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.