Acasă Administratie Consiliul Judeţean, cumpătat cu unele cheltuieli, darnic la salarii

Consiliul Judeţean, cumpătat cu unele cheltuieli, darnic la salarii

1060
0
DISTRIBUIȚI

Reprezentanţii Consiliului Judeţean au fost mai cumpăraţi cu unele cheltuieli, în primele trei luni ale acestui an, însă, când a fost vorba de salarii, nu s-au uitat la bani. Cheltuielile cu lefurile personalului instituţiei aproape că s-au dublat faţă de anul trecut, în aceeaşi perioadă, aceeaşi situaţie fiind întâlnită la multe dintre instituţiile statului. Bani mai mulţi au fost daţi şi pe construcţia de drumuri şi poduri şi mai puţini pe reparaţiile celor existente. Consiliul Judeţean a cheltuit ceva mai puţini bani şi cu carburanţii, nu a mai dat bani pe deplasările în străinătate, iar sporurile pentru condiţiile de muncă au fost diminuate considerabil.

Raportul de execuţie bugetară la 31 martie arată că cea mai mare instituţie din judeţ, Consiliul Judeţean, şi-a majorat cheltuielile, comparativ cu primele trei luni ale anului trecut, cu 10,93 milioane de lei. Însă, în perioada ianuarie – martie, a obţinut şi venituri mai mari cu 12,56 mi-lioane de lei, acestea cifrându-se, la finele lunii martie, la 72,08 milioane de lei. Trebuie spus faptul că cele mai mari sume au provenit de la stat, fie prin subvenţii, sume defalcate din impozitul pe venit, ori din taxa pe valoarea adăugată, şi foarte puţini bani s-au adunat din activităţile proprii ale instituţiei. Spre exemplu, veniturile din concesiuni şi închirieri au însumat 190.635 de lei, în cele trei luni ale acestui an, iar amenzile, penalităţile şi confiscările au adus instituţiei venituri de 19.802 lei, în timp ce impozitul pe mijloacele de transport deţinute de persoane juridice a băgat în visteria Consiliului Judeţean 105.984 de lei.

Instituţia consumă  carburanţi şi lubrifianţi de 8.400 de lei pe lună

În ceea ce priveşte cheltuielile instituţiei, în primele trei luni ale acestui an, salariile de bază ale personalului s-au cifrat la 3,01 milioane de lei, cu 1,43 mi-lioane de lei mai mult comparativ cu perioada ianuarie – martie a anului trecut. Sporurile pentru condiţiile de muncă au scăzut de la 90.463 de lei, la cât se ridicau anul trecut, la 3.103 lei, anul acesta. Însă, mult mai mulţi bani au fost cheltuiţi cu indemnizaţiile plătite unor persoane din afara unităţii, cheltuiala ajungând la 161.612 lei, cu 54.150 lei în plus. Fondul pentru posturi ocupate prin cumul a fost de 61.349 de lei, cu 24.171 de lei mai mult faţă de primele trei luni ale anului trecut, în timp ce indemnizaţiile de delegare s-au cifrat la numai 422 de lei, în scădere cu 870 de lei. Un minus de 1.315 lei a fost înregistrat şi la cheltuiala cu carburanţii şi lubrifianţii, în cele trei luni ale anului, suma totală ajungând la 25.489 de lei.  Asta înseamnă că, într-o lună, Consiliul Judeţean a cheltuit cu aceste produse 8.496 de lei în medie. Deplasările interne, detaşările şi transferările au fost mai costisitoare comparativ cu anul trecut, cu 4.975 de lei, acestea costând, în cele trei luni, 16.532 de lei.

Consiliul Judeţean a cheltuit mai puţini bani cu reparaţiile curente ale drumurilor şi podurilor judeţului. La finele lunii martie, instituţia cheltuise 2 milioane de lei pentru reparaţiile şoselelor judeţene, sumă în scădere cu 120.000 de lei comparativ cu perioada similară din 2017. Însă, a cheltuit cu 4,67 milioane de lei mai mult pentru construirea de drumuri şi poduri, suma totală dată pe lucrări ajungând la 4,98 mi-lioane de lei. Instituţia a investit, anul acesta, cu 60.321 de lei mai puţin în domeniul turismului, suma cheltuită în cele trei luni depăşind uşor 106.000 lei.

În total, în primele trei luni ale anului, Consiliul Judeţean a cheltuit 30,61 mi-lioane de lei.  (Natalia RÎŞTEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here