Acasă Social Gala Excelenţei în Asistenţă Socială: Sorina Monac – prima la categoria asistenţă...

Gala Excelenţei în Asistenţă Socială: Sorina Monac – prima la categoria asistenţă socială comunitară

885
0
DISTRIBUIȚI

Sorina Monac, cea care conduce de mai bine de zece ani Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) din cadrul Primăriei Roman, are cele mai mari şanse să fie desemnată omul anului la categoria asistenţă socială în domeniul comunitar, în cadrul Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţă Socială. Sorina Monac a obţinut cele mai multe aprecieri din partea celor care au vizitat pagina de internet http://gala.cnasr.ro, etapa votului on-line încheindu-se duminică la ora 24.00.

Şi alte persoane din Neamţ, nomina-lizate de sucursala judeţeană a Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali pentru a participa la Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţă Socială, au obţinut foarte multe voturi şi rămân în cursa premiilor acestei gale.

Este vorba despre Dorina Mihaela Sucioaia (locul al doilea la categoria asistentul social din domeniul protecţiei copilului); Mariana Mancaş (locul al treilea la categoria asistentul social din domeniul persoanelor cu dizabilităţi); Catrinel Cojocaru (locul al doilea la ca-tegoria jurnalism); Ovidiu Ţărnă (locul al patrulea la categoria asistentul social din domeniul incluziunii persoanelor fără adăpost); Asociaţia umanitară „Codrin – ocrotiţi copiii ce vor rămâne copii“ Piatra-Neamţ (locul al patrulea la categoria instituţia anului în asistenţa socială).

Alte propuneri ale Colegiului Asistenţilor Sociali au fost Daniel Eugen Manea (categoria asistentul social din domeniul sănătate/servicii medicale) şi Ileana Dumitru (categoria asistentul social din domeniul persoanelor vârstnice şi îngrijirii la domiciliu).

„Acest eveniment este modalitatea cea mai frumoasă prin care aducem în lumina reflectoarelor profesioniştii din asistenţă socială, un domeniu de activitate cu multe provocări dar şi cu satisfacţii pe măsură şi care este prea puţin cunoscut opiniei publice. Totodată, nominalizarea  specialiştilor din domeniu reprezintă cel mai sincer şi emoţionant mod de a le mulţumi unor oameni care zi de zi încearcă să găsească soluţii la problemele cu care se confruntă comunitatea în context socio-familial“, a declarat Mirela Negruş, preşedintele sucursalei judeţene a Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali.

Competitorii care au obţinut un număr mare de voturi intră de astăzi şi până pe 13 martie în etapa de jurizare. Finaliştii vor fi premiaţi în seara de gală care va avea loc pe data de 21 martie, la Ateneul Român, amfitrioana evenimentului fiind Andreea Marin. Evenimentul este organizat de Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali şi, la fel ca la ediţiile anterioare, celebrează în România Ziua Mondială a Asistenţei Sociale. (Liviu ILIE)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here