Acasă Social Protestarul de pe biserica din Roman acuză că se dă şpagă în...

Protestarul de pe biserica din Roman acuză că se dă şpagă în cimitir

279
0
DISTRIBUIȚI

Bărbatul care, în după-amiaza de 29 septembrie, a protestat aproape două ore, urcat pe turla bisericii Cimitirului Eternitatea, din municipiul Roman, era nemulţumit că lucrările de întreţinere a cimitirului ar fi date pe şpăgi, după cum susţine fratele acestuia.

Aşa cum am relatat în ediţia de weekend, beat fiind, Petrică Blăjuţ, îmbrăcat dor în lenjerie intimă, s-a urcat pe turlă şi a început să urle că este nedreptăţit. El înjura şi arunca cu bucăţi de cărămidă dintr-un horn dezafectat, spunând că vrea să discute cu unul dintre angajaţii SC Municipal Locato Serv SA.

„Domnul Beţianu nu-l lasă să mai lucreze în cimitir, deşi el face morminte de 20 de ani. Se merge doar cu şpagă, doar dacă cineva dă bani ia lucrări. Acum a venit la conducere domnul Pascariu, pe linie de partid, fiindcă domnul Damaschin va ieşi la pensie şi nu mai are nimeni, în afara tatălui domnului Pascariu, cheie la poartă. Domnul Pascariu are un tată care lucrează aici, în cimitir, este particular ca şi ceilalţi. Dar lui i se dau bani cash, în mână, aici se fac nişte plăţi cu acte, numai el ia bani în mână. Toate lucrările domnului Pascariu sunt la margine de alei, în faţă, cele mai uşoare şi mai avantajoase. Fratele meu doar vrea să lucreze, să fie lăsat să lucreze. Nu pot nici eu să-l conving să se dea jos, e foarte agitat. Anul trecut, domnul Beţianu şi fratele meu au fost într-un  proces, domnul Beţianu a spus că fratele meu i-a vorbit urât, dar instanţa i-a respins procesul. De atunci, domnul Beţianu are mereu ceva cu fratele meu“, a spus fratele lui Blăjuţ.

Într-un final, după ce primarul şi soţia protestatarului s-au dus lângă biserică, acesta a coborât, a fost preluat de o ambulanţă şi dus la spital. În contextul acuzelor aduse de protestatar, trebuie precizat că orice firmă care face lucrări în cimitir trebuie să plătească 25% din valoarea contractului către Municipal Locato Serv SA, firmă a Consiliului Local Roman şi care administrează, printre altele, şi cimitirul Eternitatea. Sunt aproximativ zece firme agreate în acest sens, adică societăţi care respectă nişte condiţii impuse de administraţie pentru a lucra în cimitir. (Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here