Acasă Economic Un tânăr care şi-a propus să parcurgă peste 3.000 de kilometri pe...

Un tânăr care şi-a propus să parcurgă peste 3.000 de kilometri pe jos urmează să ajungă în Piatra-Neamţ

2204
0
DISTRIBUIȚI

Edward Chirlacopschi, un bărbat de 39 de ani, din Topliţa, şi-a propus în urmă cu trei ani să facă turul României la pas, de unul singur. În total ar fi cam 3.400 de kilometri. Călătoria sa are şi un scop, acela de a promova stilul de viaţă sănătos. Zilele acestea, temerarul urmează să ajungă şi în Piatra-Neamţ.

Edi, cum îi spun prietenii, şi-a împărţit traseul prin România în mai multe etape, patru dintre acestea fiind deja încheiate: etapa I (Bucureşti – Constanţa): 28 iunie – 2 august 2012 (359 de km), etapa 2 (Constanţa-Tulcea): 27 august – 11 septembrie 2012 (121 de km), etapa a           III-a (Tulcea-Galaţi): 4 -15 august 2015, (99 de km), etapa a IV-a (Galaţi-Bacău): 25 august – 17 septembrie 2015 (199 de km). Zilele trecute, topliţeanul a început traseul trecut în cea de-a V-a etapă şi anume: Bacău – Piatra-Neamţ.

Mărşăluieşte cu un echipament de 25 de kilograme

În primă fază a pornit la drum în vara anului 2012 şi a parcurs atunci toată partea de sud a ţării. Din cauza unor probleme a întrerupt deplasarea, dar a reluat expediţia la începutul lunii august a acestui an cu plecare din Tulcea. Ţine un jurnal on line în care povesteşte întâmplările prin care trece. Din fericire, până acum, nu a avut parte de incidente. Poposeşte la mănăstiri şi cămine pentru elevi, iar vara doarme sub cerul liber. „Este destul de greu de parcurs traseul pentru că duc în spate un bagaj de 25 – 30 de kilograme. Am avut probleme cu bocancii, după ce am rezolvat cu ei au inceput problemele cu picioarele. Prin acest proiect îmi doresc să ajut oamenii, să cunosc oameni şi să mă cunosc pe mine, să promovez un stil de viaţă sănătos şi să promovez ţara. Am terminat Facultatea de Educaţie Fizică, pe urmă m-am specializat în Nutriţie, de 20 de ani studiez acest domeniu şi cred că am ce să le spun oamenilor, am cum să-i ajut. Port cu mine un aparat de biorezonanţă cu care pot să fac ana-lize şi să le povestesc oamenilor, în mare, în ce stare sunt, şi, nu în ultimul rând, scopul acestei expediţii este şi unul efectiv spiritual, prospectiv, care să mă aducă prin experienţă, prin cunoaştere mai aproape de mine, de acest sine. În timpul călătoriei mele voi beneficia în mare parte de ceea ce-mi poate oferi natura, voi vorbi oamenilor despre kinetică şi nutriţie şi voi promova dragostea, sănătatea şi armonia cu mama natură prin exemplul personal“, a povestit Edward.

A renunţat la o afacere în turism pentru a fi călător în ţara lui

„După facultate m-am implicat în turism, fiind administratorul unei modeste baze turistice. În prezent mă ocup de nutriţie, kinetică, rezonând excelent cu acestea şi cochetez cu ideea de a înfiinţa o fermă ecologică autosuficientă.

Din copilărie m-am îndrăgostit de munte şi natură. Adolescenţa m-a purtat prin cotloanele şi vârfurile României. Cărările munţilor si potecile pădurilor îmi sunt cunoscute de la 10 ani. Rucsacul, cortul si sacul de dormit au fost si mai sunt o parte din modul meu de a fi! Drumurile şi peregrinările prin ţară mea natală m-au făcut să realizez că avem una din cele mai frumoase ţari din Europa. Călătorind şi prin Europa Occidentală, am avut ocazia să văd o civilizaţie superioară şi diferită, dar nu am reuşit să văd multe locuri mai frumoase decât cele din România. Am discutat cu mulţi dintre cei care-şi petreceau concediul la mine şi spuneau că la aceiaşi bani şi la condiţii mult mai bune pot merge în Austria la schi. Din păcate aveau dreptate… La noi totul este făcut astfel încât să plecăm, dacă nu putem fi daţi afară. Marea mea indignare şi durere a fost să văd cum românii îşi petrec vacanţele în Austria, Bulgaria şi cum evită de cele mai multe ori România, fără să o cunoască cu adevărat. Mereu am visat să schimb şi să ajut lumea, mereu am încercat cu resurse şi logistică insuficiente, mereu am suferit din cauza durerii că nu pot face mai nimic, că nu pot ajuta, că nu…“, a povestit Edward Chirlacopschi. (Sabina DAMIAN)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.